Charles Eisenstein logo
Tudi v tebi sije sonce

Tudi v tebi sije sonce

Zgodba v tej knjigi potrjuje prirojeno znanje otrok, da živimo v živem vesolju, da nismo sami samcati na tem svetu. V tej zgodbi je sonce bitje. Ne človeško bitje v obliki sonca, temveč čisto pravo bitje, s katerim se lahko človek toplo poveže.

PRVA SLIKANICA svetovno znanega avtorja (Podnebje, Sveta ekonomija). V njej spomni, da je sonce tako pomembno in toplo kot vsako bitje okoli nas. Preprostost čisto običajnega popoldneva deklice in njenega očeta se konča s skritim presenečenjem. Pestre in pomenljive risbe so skrbno izbrane in ubrane s potekom tega čarobnega dogodka. Slikanica je dragocen zaklad, ki bo vselej razveseljeval srca otrok in njihovih staršev.

Za otroke (predvsem prva triada) in za vse, ki še znajo čutiti živo Sonce.Iz spremnega besedila avtorja:

»Besedilo iz te knjige je bilo najprej pravljica za lahko noč, ki sem jo pripovedoval svojemu takrat petletnemu sinu Caryju. Rad pripovedujem zgodbe, ki dajejo veljavo prirojenemu znanju otrok, da živimo v živem vesolju, da nismo sami samcati osebki tega sveta.

V tej zgodbi je sonce več kot le krogla žarečega vodikovega plina. Je bitje. Medtem ko vse domorodne kulture prepoznavajo sonce kot bitje, je v sodobnih družbah to znanje predvsem v domeni otrok. Celo odrasli, ki pod vtisom duhovnih naukov zatrjujejo, da verjamejo temu, le redko utelešajo to znanje tako kot otroci. Otroku ni nenavadno reči, da sonce sije zato, da prinaša svetu svetlobo in toploto.

Odrasel sem v sistemu znanja, ki ni priznaval nobenih tovrstnih animističnih in teleoloških prepričanj. Ta sistem pravi, da sonce obstaja zaradi jedrske fuzije, da živa bitja obstajajo zaradi slepe kemije čim večjega genetskega koristoljubja in da vesolje obstaja zaradi naključnih trkov generičnih delcev. Po tem svetovnem nazoru ni prostora za nobeno drugo bitje razen za človeka. Ta pogled na svet, ki se sicer spreminja, še vedno močno vpliva na naše izobraževanje.«

Charles Eisenstein

Tiskana knjiga

Založba Chiara

Dolžina: 32 strani

Založništvo in izdelava: Chiara, 2023

Prevod: Nataša Šilec

ISBN: 978-961-7205-02-2